wereldbol met kleuren
DUGA DRIEBERGEN
Werelddansen =
plezier bewegen cultuur
dansende voetjes

Dansen is leuk...

     ...en dus gebeurt dat op veel tijden en plaatsen. Veel leuke filmpjes op Internet zijn achter privacy muren verdwenen, maar er is nog te zien hoe op een balavond in Schotland een statig sielijke strathpey wordt uitgevoerd. Of minder statig en veel losser is er een ceilidh bij een schotse bruiloft.
In Frankrijk kan iedereen meedansen op straatfeesten of in het muziekcafé. Vooral bourée's zijn populair.
In Neerland was er tientallen jaren eind augustus het Doe Dans Festival met veel vrolijk dansen en workshops voor dansers. En ook voor muzikanten. Het is leuk om te dansen met levende muziek, en het is leuk om dansmuziek te spelen voor dansende mensen. En het is leuk om er aan te werken om dansen en muziek goed te doen. Het DoeDansFestival bestaat niet meer, maar in de zomermaanden zijn er door het hele land kleinere opvolgers, zie in de danskalender.
Krijg je er ook zin in? Kom dan eens bij ons kijken. Of bij één van de andere dansgroepen in de buurt, een losse greep: Doorn (vraag Anja Tuinman), Ivanica in Zeist, Terpsichore in Amersfoort, Dospovo in Utrecht, Xylinos in Houten, Minka in Nieuwegein. En er zijn er nog meer.
Duizelt het?
Stichting Instuiven Regio Utrecht organiseert elke maand een instuifavond, daar kun je kennis maken met dansers uit de regio, en uit Overijsel en Noord-Brabant en Noord-Holland (regio Utrecht ligt centraal, men komt van alle kanten). Er zijn trouwens in het hele land instuif dansavonden, zie de danskalender.

TOT ZIENS