wereldbol met kleuren
DUGA DRIEBERGEN
Werelddansen =
plezier bewegen cultuur
dansende voetjes

Wij zijn.....

    .... een groep mensen in Driebergen die enthousiast maar niet fanatiek danst op oude en nieuwe muziek uit de hele wereld. Werelddansen wordt dat genoemd. Onze vereniging heet Duga, dat is regenboog in het Servo-Kroatisch en de vele kleuren van de regenboog verbelden de verscheidenheid van ons repertoire:

Dansen is gezond. Dansen is gezellig. Dansen is leuk.
En met meer mensen is het nog leuker dansen. Wij nodigen je van harte uit om eens te komen kijken en meedansen.

Onze dansavond op dinsdag is van 20:00 tot 22:00 met een pauze in het midden. Vóór de pauze is er aandacht voor beginners en worden basispassen en figuren uitgelegd. Na de pauze is er minder uitleg en soms moeilijkere dansen. Beginners en mensen die 2 uur dansen te veel vinden kunnen er voor kiezen om na de pauze te vertrekken. Zij dansen een halve avond.

Duga is een vereniging (KvK 40481819) waar de leden de gelden opbrengen om de activiteiten te bekostigen. Op de algemene ledenvergadering van 28 feb 2023 is de jaarlijkse contributie vastgesteld op €170 voor leden die wekelijks een volle avond dansen en €110 voor de halve-avond leden. Te betalen in halfjaarlijkse termijnen.

Sinds 2020 zijn instellingen verplicht in een "privacyverklaring" te documenteren hoe er met persoonsgegevens wordt omgegaan. Dat document moet publiek toegankelijk zijn. De Duga privacyverklaring is hier te lezen.Ook organiseert Duga een uur dansen voor verstandelijk en visueel beperkten uit de huizen van zorgorganisaties in Driebergen en Doorn en omgeving (Lievegoed, Bartimeus, Philadelphia, Abrona). De deelnemers in deze activiteit worden beschouwd als buitengewone leden van Duga (contributie is €55 per half jaar). Deze activiteit vindt plaats van 19:00 tot 20:00 uur, dus net vóór het dansen van de gewone leden in dezelfde zaal.