Onze geschiedenis

De vereniging DUGA bestaat sinds 1990. Zij is ontstaan uit een cursus werelddansen van de Werkgroep Kreatieve Vorming (later Stichting Welzijn Driebergen, nu Stichting Welzijn Utrechtse Heuvelrug) waar steeds een zelfde groep mensen voor inschreef. En inmiddelse ( sinds 1 januari 2016) zijn alle activiteiten in gebouw De Vijver overgedrage aan Stichting De Brug.

Er ontstond een vraag uit de Driebergse gemeenschap naar volksdansoptredens. Daarom hebben wij jarenlang vaak avonden verzorgd in verzorgingstehuizen, conferentieoorden en overal waar we gevraagd werden.


7 februari 2015 … 25 jaar Duga

Wij vierden ons 25-jarig bestaan. het was een leuk feestje. 's Middags een volle zaal op de instuif, ik had nog niet eerder meegemaakt dat we uit ruimteoverwegingen een binnenkring gingen vormen. Leuk dat er mensen van de buurverenigingen kwamen. Wij hebben heerlijk gedanst, oude dansen (de Kulsko Horo had ik 50 jaar geleden geleerd) en nieuwe dansen (die theeplukdans kende ik niet en ik vond 'm leuk).

En 's avonds, het etentje intiem onder ons was ook leuk gezellig en het eten heel lekker. Agnes heeft wat foto's gemaakt die hieronder zijn te bekijken. Als je de lopende voorstelling te onrustig vindt kun je ze via een indexblad één voor één bekijken.