wereldbol met kleuren
DUGA DRIEBERGEN
Werelddansen =
plezier bewegen cultuur
dansende voetjes

Suzanne van der Mark

Suzanne Van huis uit is mij de liefde voor de internationale dans en haar prachtige muziek met de paplepel ingegoten. Ik danste als jong meisje wekelijks bij een kindervolksdansgroep in Zeist. Mijn passie voor dans heeft zich echter niet alleen toegespitst op die van de werelddans. Na mijn havo-examen heb ik de studie voor docent dans aan de dansacademie te Tilburg gevolgd en later nog de PABO gedaan. Ik ben nu leerkracht in het basisonderwijs en geef daarnaast danslessen, workshops en projecten in o.a.het basis- en middelbaar onderwijs.

Sinds 2015 geef ik les aan de werelddansgroep Ivanica in Zeist wat ik met ongelooflijk veel plezier doe, ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen Duga mij vroeg ook bij hun les te komen geven. In beide groepen zijn er mensen die al jaren lang dansen maar er zijn ook mensen die net zijn begonnen. Hierdoor kan ik alle kanten op met mijn dansmateriaal, van zeer eenvoudig tot meer complexere dansen. Ik vind het heerlijk om te zien hoe men geniet van het dansen met elkaar op de prachtige diverse muziek die de werelddans rijk is.

Hoewel het ontzettend intensief kan zijn en ik, moe van een dag werken mezelf wel even op moet laden, kom ik altijd vol energie en blijdschap terug van een lesavond. Bij de cursisten is dit eveneens merkbaar en ik ben blij dat ik daar een bijdrage aan kan leveren.

Ik hoop daarom ook dit geweldig mooie vak nog nog heel lang te mogen en kunnen blijven doen.


To plataniotiko nero